Veiligheidsbril op sterkte | Veilig en goed zichtbaar

Voor veel banen is het nodig om met de nodige veiligheidsmiddelen te gebruiken. Denk aan handschoenen, een beschermend pak en een veiligheidsbril. Het verschilt allemaal natuurlijk per sector, maar in de meeste sectoren in de industrie wordt er gewerkt met een veiligheidsbril. Denk bijvoorbeeld aan mensen die werken met hout of metaalbewerking waarbij er deeltjes door de lucht kunnen vliegen. Ideaal voor die mensen zijn veiligheidsbrillen op sterkte. Op die manier zijn je ogen goed beschermd en kun je goed blijven zien zonder een bril.

Gevaarlijke situaties zonder de veiligheidsbril

Veel mensen snappen de gevaren van werken zonder veiligheidsbril wel. Er kan van alles in je ogen belanden waardoor je een flink probleem hebt. Maar wat veel mensen zich niet beseffen zijn de mogelijke gevolgen van werken met een normale veiligheidsbril. In veel gevallen is het niet meer mogelijk om met jouw eigen bril te werken waardoor het lastig is om nog goed te kunnen zien. Dat kan er dus voor zorgen dat er onnodige fouten gemaakt worden. Denk bij bijvoorbeeld de houtbewerkingssector aan ongelukken met handen of vingers. Dat komt allemaal omdat je alles net wat minder goed kunt zien en niet meer precies op de millimeter kunt zagen. Zorg dus dat alle collega’s gebruik maken van de juiste veiligheidsbril op sterkte om mogelijke vervelende ongelukken te voorkomen. Een bril beschermd ten slotte enkel de ogen.

De veiligheidsbril laten opmeten

Net zoals met alle andere brillen moeten de veiligheidsbrillen op sterkte ook op maat worden gemaakt. Dit gebeurd gewoon bij de opticien waardoor je een perfect afgestelde bril krijgt. Op die manier heb je de perfecte bril voor jouw werk en weet je zeker dat je geen problemen zult krijgen. Voor vragen en andere zaken kun je contact opnemen met ons op met een opticien. Het is begrijpelijk dat u vragen heeft als werkgever of werknemer.