Verschil spuitwand en spuitcabine

Wat zijn de verschillen tussen een spuitwand en een spuitcabine? Daar gaan we het in dit artikel in hebben. Ook gaan we dieper in op de specificaties van de droge filter spuitwand en -cabine die wij aanbieden en wat de voordelen daarvan zijn.

Verschillen

Een spuitcabine is vaak een afgesloten ruimte waarin gespoten wordt. Er wordt echter wel onderscheid gemaakt in een open en een gesloten cabine, dat is afhankelijk van de te-spuiten onderdelen. Het verschil daartussen zit in het aantal afsluitbare toegangsmogelijkheden naar de cabine.

Een spuitwand is vaak de meest budgetvriendelijke manier om veilig te lakken. Het voordeel van een spuitwand is dat die kan worden uitgebreid met een voorbouw en extra filters. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer er grotere producten moeten worden bespoten. Bij de spuitwand is er ook een optie tussen een natte- en een droge filter spuitwand. Bij een natte filter wordt er vaak gebruik gemaakt van een waterfilm langs de wand. Dat “watergordijn” haalt een groot gedeelte van de verfnevel uit de lucht en filters zo op die manier de ruimte. Bij een droge filter spuitwand wordt er gebruik gemaakt van een filter. Die zuigt alle deeltjes uit de lucht, het voordeel hiervan is dat het minder schadelijk is voor het milieu. De filters kunnen namelijk gemakkelijker schoongemaakt worden en zorgt niet voor extra afvalwater, wat wel bij een natte spuitwand ontstaat.

Specificaties droge filter spuitwand en -cabine

Ons design voor de afzuigwand zorgt voor een optimale afzuigprestatie met een bescheiden energieverbruik. De wand is geschikt voor zowel grote als kleine ruimte en dus ook voor verschillende soorten projecten.

De verfvangfilters zijn ontworpen voor verfnevelafscheiding. Papieren wegwerpfilters leveren een hoog rendement en hebben een lange levensduur.

In onze spuitinstallatie vindt een goede verdeling tussen de aangezogen lucht over het aanzuigoppervlak plaats. Dit heeft een gunstig effect op de duurzaamheid van het filter en op het onderhoud aan de installatie.

De ventilator wordt automatisch in en uitgeschakeld wanneer er niet gespoten wordt, dit maakt onze spuitwand en spuitcabine erg efficiënt met een laag energieverbruik ten opzichte van vergelijkbare installaties.