Waar kun je online goedkoopste hondenvoer kopen

Jouw viervoeter is de beste vriend en verdient dagelijks een portie hondenvoer van een goede kwaliteit. Nu de dierenwinkels dicht zijn vanwege Coronapandemie is het zoeken naar goedkoopste, maar beste voer voor de hond.

Gelukkig kun je in de meeste supermarkten hondenvoer kopen. Ook groothandels hebben vaak dierenvoeding op voorraad. Je kunt eventueel online bestelling doen op de website van een dierenwinkels om de hoek bij jou om het voer af te halen via zogenoemde ´click and collect´. Maar toch kan het lonen om het voer eerst te vergelijken om prijzen en winkels.

Op de online vergelijker van Vergelijkprijs kun je honderden soorten hondenvoer vergelijken op prijzen. Je kun kunt eventueel ook kattenvoer en andere dierenvoeding voor knaagdieren, paarden en andere dieren vinden op de vergelijkingssite.

Hoe herken je hoogwaardige voer voor de hond
Een goed hondenvoer bevat belangrijke vitaminen en mineralen die de hond nodig heeft. Maar sommige bestanddelen mogen slecht beperkt aanwezig zijn in het voer. Hondenbrokken moet tenminste een hooggehalte aan dierlijke eiwitten bevatten. Geen gedroogde vleespoeder, maar slachtafval van echte dieren.
Het voer bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten dus vrij van kunstmatige smaak- kleur- en geurstoffen.
De voeding mag granen bevatten. Maar let eventueel op glutenintolerantie van de hond. Soms is de eigenaar van het dier niet op hoogte over allergie.
Het voer bevat anti-oxidanten.
De brokken is samengesteld van meerdere ingrediënten. Het liefst met veel dierlijke eiwitten, daarna komen plantaardige en tarwe ingrediënten aan het bod. In sommige producten zit ook bestanddelen van vissen. Een mineraal zoals Omega-3 van een vis zorgt voor een gezondere vacht van de hond.

Veel mensen denken dat de beste en duurste hondenvoer van een bekend merk de beste is voor de hond. Dat is niet helemaal waar. Veel honden kunnen net zo goed kieskeurig zijn en eten het voer van een duur merk niet. Let goed op de ontlasting bij de viervoeter. Een goed voer veroorzaakt geen diarree en zorgt dat alle voedingsstoffen goed wordt verteerd. Sommige honden eten alleen droog voer of andersom. Veel hondeneigenaren mengen droog en blikvoer voor een meer gevarieerde voeding. Als de hond geen droogvoer lust, dan blikvoer wel eens helpen dat de hond zijn eten wel opeet.