Dit vroegen wij ons dan ook af, wat maakt deze bekende druiven soort zo lekker? Dit hebben wij helemaal uitgezocht voor je en we hebben ook een lekkere bijzondere sauvignon blanc gevonden voor jou.
Waar komt sauvignon blanc vandaan?
De sauvignion blanc is een witte druif die logischerwijs voor witte wijn gebruikt wordt. De druif komt oorspronkelijk uit zuidwest Frankrijk maar is in de 18e eeuw verspreid naar Spanje, Noord-Italië, Nieuw-Zeeland, Chili, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.
De naam komt van het Franse woord sauvage, wat ‘wild’ betekent; als onkruid woekerde de druif door de Franse streek. Je komt ‘m niet vaak alleen in een flesje tegen; het is in Bordeaux een echte ‘blend-druif’. De druif wordt dus ook wel eens gemixt met een andere druif voor een speciale smaak.
Wat maakt de sauvignon blanc zo lekker?
De frisheid maakt de sauvignon blanc zo lekker. Je herkent Sauvignon Blanc aan de frisse zuren en het stuivende karakter. In de droge en super verfrissende wijnen ruik je vaak kruisbessen, groene appels en grapefruit, maar ook vers gemaaid gras. De smaakt spettert het glas uit. Een lekker voorbeeld hier van is de Horgelus Colombard Sauvignon Blanc Gascogne. Hier worden de bijzondere kenmerken van zowel de sauvignon blanc druif gecombineerd met het sterke karakter van de colombard druif.
De bijzondere Horgelus Colombard Sauvignon Blanc Gascogne
Je vraagt je vast af wat er bijzonder is aan deze wijn? Het is de combinatie van de twee druiven sauvignon blanc en colombard. Deze wijn spettert het glas uit! In de neus voor Gascogne ruik je de zeer kenmerkend tonen van groene appel en grapefruit. Daarnaast wat groene kruiden en witte bloemen. De smaak is heerlijk verfrissend, de wijn is lekker sappig en heeft knisperende zuren en fruitige aroma’s. Om de bijzondere frisheid in de witte wijnen van Horgelus te houden, wordt er op een moderne manier wijn gemaakt. Tijdens het wijnmaakproces geven ze zuurstof geen kans om het sap vroegtijdig te laten oxideren. Want dat zou verlies van aroma’s betekenen. Verder oogsten ze van 03.00 – 11.00 in de ochtend. Hierdoor maakt Horgelus volop gebruik van de koelheid van de nacht, waardoor de frisheid goed behouden blijft.