Waarom je een glasvezel converter nodig hebt

Snel internet; wie wil dat nou niet? Glasvezel internet maakt dit mogelijk. Deze snelle manier van internet verovert snel terrein en steeds meer mensen willen een glasvezel internetverbinding. Helaas is het aanleggen van een glasvezel verbinding nog niet zo makkelijk als het lijkt. De meeste huishoudens zijn namelijk nog ingesteld op het aanleggen van traditioneel internet. In dit artikel leggen we je uit wat je nodig hebt om glasvezel internet aan te leggen. We bespreken daarbij een belangrijk onderdeel: de glasvezel converter.

Wat doet een glasvezel converter precies?

Het is natuurlijk belangrijk dat het binnenkomende signaal ook begrepen wordt door de ontvanger van het signaal. Wanneer dit niet het geval is, biedt een glasvezel converter uitkomst. Zie de werking van een glasvezel converter als een vertaler wanneer je iemand tegenkomt die een andere taal spreekt. Door de tussenkomst van de vertaler kan jij communiceren met de persoon die de andere taal spreekt. Voor een glasvezel converter is de taal die hij vertaalt natuurlijk geen gesproken taal, maar een verbindingssignaal. Denk hierbij aan verbinding maken tussen een single-mode en een multi-mode signaal.

Hoe sluit ik de glasvezel converter aan?

In principe is het aansluiten van de glasvezel converter een kwestie van de juiste kabels in de juiste ingangen steken, zoals wordt aangegeven op de handleiding. Echter kan je er ook voor kiezen om de glasvezel converter aan te laten sluiten door de monteur. Om glasvezel aan te leggen heb je namelijk sowieso een monteur nodig. Het is bij wet verboden om zelf aan je glasvezelverbinding te sleutelen. De meeste glasvezelmonteurs hebben ook verstand van het aanleggen van een glasvezel converter. Je kan daarom het beste de monteur vragen voor deze klus. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om de producten al in huis te hebben voordat de monteur komt. De monteur wil het namelijk over het algemeen wel als extra service doen, maar komt liever niet speciaal hiervoor langs. Ga hier dus slim mee om!