Waarom walnoten kopen een goed idee is!

Walnoten: wie kent ze niet? Of je ze nu door je salade gooit of gewoon als lekkere snack in de kast hebt liggen, de kans is zeer groot dat jij wel eens walnoten gegeten hebt (mits je geen notenallergie hebt). Walnoten kopen is dan ook iets wat veel mensen doen. Als jij nog geen walnoten koopt, dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. Wij leggen je uit waarom walnoten kopen een goed idee is!

Walnoten zijn heel gezond

Walnoten zijn extreem gezond en behoort daarom ook wel tot de superfoods. Het bevat veel antioxidanten, die ervoor zorgen dat stoffen die schadelijk zijn voor cellen en weefsels geneutraliseerd worden. Naast dit feitje, doet er nog een ander verhaal over walnoten de ronde. Walnoten worden namelijk ook wel hersenvoedsel genoemd. Dit komt doordat de walnoten de vorm hebben van hersenen (als je er lang genoeg naar kijkt). Voor veel mensen is dit een toevalligheid, maar volgens wetenschappers in de signatuurleer is dit niet zo. Zij stellen namelijk dat de uiterlijke kenmerken van een voedingsmiddel wat zeggen over waar het gezond voor is. In dit geval zou dat dus voor de hersenen zijn. Of het waar is, is niet echt te zeggen. Wat wel te zeggen is, is dat walnoten kopen nooit een onverstandige keuze is.

Walnoten kopen bevordert een goede nachtrust

Walnoten kopen bevordert inderdaad een goede nachtrust. Dit komt doordat walnoten van nature melatonine bevatten. Dit ‘slaapstofje’ wordt aangemaakt door je lichaam wanneer het donker wordt en geeft je een natuurlijk moe gevoel. Wanneer je slecht slaapt, kan extra melatonine ervoor zorgen dat je makkelijker in slaap komt. Door walnoten te eten, kan je hier op een natuurlijke manier voor zorgen. Zo kunnen walnoten je dus niet alleen qua voeding in je gezondheid ondersteunen, maar ook in je nachtrust helpen. Ben jij al overtuigd van walnoten kopen?