Walnoten kopen: de voor- en nadelen op een rijtje

Walnoten kopen: waarom zou je dit wel of niet moeten doen? Grof gezegd zijn er meer voordelen dan nadelen, dus we zouden je altijd adviseren om walnoten te open. Toch kan de afweging voor iedereen anders zijn. Daarom zetten we de voor- en nadelen van noten kopen voor je op een rijtje, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.

Van walnoten kopen wordt je slim

Het gerucht gaat al eeuwenlang, maar recent onderzoek heeft aangetoond dat het wel degelijk waar is: walnoten maken je slimmer. Hoewel de geruchten vooral gebaseerd werden op de vorm van de walnoot, waarvan mensen zeggen dat ze de vorm van hersenen hebben, heeft dit er absoluut niets mee te maken. Het zit hem vooral in de voedingsstoffen van de walnoten: ze zitten vol met vitamines, mineralen, antioxidanten en enkelvoudige vetzuren. Walnoten kopen is dus een goede keuze voor de bollebozen onder ons!

Walnoten zijn lekker

Over smaak valt niet te twisten, maar toch: walnoten kopen doe je ook omdat walnoten simpelweg lekker zijn! Walnoten hebben een knapperige bite en hebben een heerlijke smaak. Ze zijn goed te verwerken in salades of andere gerechten en zorgen door het hoge aantal (gezonde) calorieën voor een snel verzadigd gevoel. Je zal je dus ook niet snel ‘overeten’ wanneer je walnoten gaat eten.

Walnoten kopen is niet goedkoop

We moeten je misschien helaas teleurstellen; Walnoten kopen is misschien niet zo geschikt voor de prijsbewuste kopers onder ons. Omdat er, voorafgaand aan dat de walnoten in de winkel liggen, een arbeidsintensief proces om de hoek komt kijken, zijn walnoten aardig aan de prijs. Maar niet getreurd: er zijn voldoende webshops die een laagste prijsgarantie geven wanneer je walnoten bij die webshop koopt. Hoewel dit dus niks afdoet aan de absolute prijs, weet je wel zeker dat je tegen de laagste prijs walnoten koopt. En dat is toch een fijn gevoel!