Wasmachines vergelijken op zuinigheid

Naast de cv-ketel en vaatwasmachine is ook de wasmachine een grote energiegebruiker in huis. Het loont om te investeren in een energiezuinige wasmachine met milieulabel A+++. Hoe hoger het milieulabel, hoe lager de kosten. Zo bespaar je meer op water en stroom. Het energielabel heeft drie klassen boven A: A+, A++ en A+++. Voor meer informatie over A labels, bezoek de website van Milieu Centraal.

Op de vergelijkingssite van Vergelijkprijs kun je meer dan 250 wasmachines met elkaar vergelijken. Je kunt met de filter vergelijken op prijs, maar ook op energieklasse en verbruik. Er zijn meer opties om te filteren zoals de toerental en geluidsniveau. Naast vergelijken is het verstandig om reviews van winkels en producten te lezen op o.a Trustpilot, Kiyoh en de Consumentenbond.

Beste verkochte A+++ wasmachines.
Vergelijkprijs heeft een tabel van beste verkochte voorladers in een tabel gezet. Op de tabel vindt je 7 verschillende wasmachines A+++ labels, maar ook vermogen, toerental en geluidsniveau zijn op een rijtje gezet. Toch verschillen de wasmachines niet veel van elkaar behalve op prijs.

Foto via: Pixabay.