Wat is een strokenfundering op staal?

Wat voor de echte vakmannen een simpel is, is voor de gewone burger een vaag begrip. Wat is strokenfundering op staal? Zelfs een uitleg met plaatsjes is niet helemaal duidelijk. In dit artikel zullen wij u alles vertellen over een strookfundering en hoe dit precies werkt. We beginnen bij het begin en werken langzaam naar de fundering op staal.

Waar een fundering aangelegd wordt

Een strookfundering wordt geplaats onder muren en gevels toegepast. Een fundering is bestaat uit lange stroken beton, met daarop een light gewapende vloer. Een gewapende vloer is een cement vloer met gewapende zand gedeeltes. Dit wordt aangebracht om het beton te beschermen.

Hoe een fundering wordt toegepast

Om een fundering te maken worden er gleuven of gaten in de vloer gemaakt. Dit zijn vaak gleuven van zo ongeveer 40 tot 60 centimeter breed. De gaten zijn vaak zo ongeveer 80 tot 120 centimeter diep. In de gleuven worden de stroken geplaats. Na het plaatsen van de betonnen stroken wordt de ruimte tussen de stroken gevuld met cement. Het gewapende vloer is vaak ongeveer 13 centimeter dik.

Wanneer het wordt toegepast

Een strokenfundering in de nieuwbouw is vaak op staal. Als een oppervlakte van zand is gemaakt is deze geschikt voor een strookfundering. Als de oppervlakte niet uit zand bestaat en er wel een fundering nodig is. Dan kan er een staal plaat op de bodem worden gezet. Zo is de oppervlakte wel geschikt voor het cement.

Waar u op moet letten

Als uw grond aan de voorwaarden voldoet is het ook erg belangrijk rekening te houden met de kwaliteit van de fundering. Het kan ook belangrijk zijn hoe de fundering wordt geplaats. Wij adviseren dit altijd te laten doen door een vertrouwd partij. De breedte van de fundering maakt ook veel uit bij het type bouwproject.

Wil u meer weten over een strookfundering op staal? Neem dan contact met ons op.