Wat is NELF verf en waarvoor heb ik het nodig?

Een likje verf kan veel doen met de uitstraling van een bepaald product. Waar een afbrokkelende verflaag kan zorgen voor een onverzorgde indruk, zorgt een strakke lak voor een robuust karakter. Dit geldt voor alle producten, zowel binnen- als buitenshuis. Je kan echter niet iedere soort verf voor ieder product gebruiken. Een verf dat voor industriële bouwwerken of voertuigen wordt gebruikt, breng je niet thuis op de muur aan. Omdat veel mensen niet bekend zijn met industriële verfsoorten, bespreken we in dit artikel er eentje: Nelf verf. We leggen uit waar het vandaan komt en waar je het voor kan gebruiken.

De oorsprong van Nelf verf

Nelf staat voor Nederlandsche Elektrische Lakfabriek, een fabriek die in 1916 de deuren opende. Hoewel het gebruik van elektriciteit nu helemaal niet uniek meer is, was het in die tijd de eerste Nederlandse verffabrikant die van deze techniek gebruik maakte. Nelf verf is vooral bedoeld voor voertuigen, woningen, winkels en grote panden als bedrijfsruimten en fabrieken. Ze voorzien ze niet alleen van een mooi kleurtje, maar ook van een beschermlaag tegen weersomstandigheden. Nelf wordt in de markt gezien als een goed en gedegen product. Hierdoor is Nelf uitgegroeid tot de nummer vier verffabrikant van Nederland.

Voor wie is Nelf verf bedoeld?

Nelf verf is vooral bedoeld voor de industrie. Je zal niet snel een mooie kleur verf vinden die je op de muren in de woonkamer aanbrengt. Dit is al te zien aan de indeling van de webwinkel: je kan niet filteren op kleur en de producten worden alleen in bulkaantallen verkocht. Wanneer je op zoek bent naar een verfleverancier voor in de industrie ben je hier wel aan het juiste adres. Je kan kiezen tussen verschillende glansgraden, types, afwerkingen en ondergronden. Zo laat Nelf verf zien de specialist te zijn op het gebied van verf voor de industrie.