Zorg goed voor jouw lichaam en laat steunzolen aanmeten!

Onze schoenen zijn een groot deel van ons dagelijks leven. Eens in de zoveel tijd kopen we een nieuw paar waarna we niet kunnen wachten om naar buiten te gaan en vervolgens lopen we er een lange tijd dagelijks op. Om die reden is het niet handig wanneer de schoenen die jij draagt bijdragen aan diverse klachten in gewrichten door jouw hele lichaam. Om dit allemaal makkelijk te voorkomen is steunzolen aanmeten echt aan te raden. Op die manier loop je goed en ondersteun je het voetskelet, waardoor andere gewrichten geen effecten ervaren van het lopen.

Klachten die kunnen ontstaan door verkeerd schoeisel

Wanneer je nieuwe schoenen koopt wil je vaak dat ze meteen perfect zitten. En ook als je eigenlijk weet dat het niet perfect is, maak je jezelf toch wijs dat ze wel goed zitten. Dit heeft verschillende gevolgen. Zo zal de ruimte in de schoen te groot of juist te klein zijn en is er vaak ook nog kans dat er bij elke stap een schok door al je gewrichten gaat. Met alle negatieve gevolgen van dien. Zo kun je zelfs rugklachten krijgen van verkeerd soort schoenen. En om dat allemaal op te kunnen lossen is het enige wat je nodig hebt een goed aangemeten steunzool.

Wat zijn steunzolen en wat doen ze precies?

Steunzolen zijn kleine rubberen zooltjes die in de schoen geplaatst kunnen worden. Door het materiaal waarvan de zolen gemaakt zijn zullen de schokken tijdens het lopen geabsorbeerd worden. Met als positief effect dat de schokken niet door alle gewrichten zullen schieten en waardoor rugklachten of knieklachten niet zullen worden veroorzaakt. De steunzolen moeten natuurlijk wel goed op maat zijn. Iedereen heeft andere voeten en iedereen heeft een andere zool nodig. Laat daarom de steunzolen aanmeten met moderne technieken waarmee we de ideale zool voor jouw voeten kunnen creëren.